Biszkopty produkowane są według receptury sprzed ponad 100 lat tradycyjnym ręcznym sposobem. Ulegają łatwemu i całkowitemu strawieniu jak wykazała próba sztucznego trawienia w czasie, w którym 99,66% biszkoptów uległo strawieniu.Wartość odżywcza w 100 g produktu: energia 1696 kJ/405 kcal, białko 10,1 g, węglowodany 74,5 g, tłuszcz 7,4 g.W skład biszkoptów wchodzą: mąka pszenna, świeże jaja, cukier, miód.Nasze wyroby są wyśmienite z uwagi na surowce używane do nich oraz technologię. Wartości smakowe i odżywcze wyrobów Fabryki Ciast i Cukrów Dr Stanisława Gurgula Sp. z o.o. doceniają nie tylko polscy konsumenci, ale również odbiorcy w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. W tych krajach znane one są pod nazwą „Lady Fingers”. Biszkopty polecane są wszystkim konsumentom a w szczególności niemowlętom, dzieciom i ludziom starszym. Okres ich przydatności do spożycia wynosi 6 miesięcy. Każda matka dbając o zdrowie swoich dzieci nie użyje nigdy innych biszkoptów jak tylko GURGULA. |
|
|
|
1. Biszkopty 150g Karton zbiorczy 20 sztuk Masa netto kartonu 3,00 kg |
2. Biszkopty 60g Karton zbiorczy 56 sztuk Masa netto 3,36 kg |
3. Biszkopty 140g Karton zbiorczy 20 sztuk Masa netto kartonu 2,80 kg |
4. Biszkopty podłużne luzem Opakowanie: karton netto 2,50 kg |
5. Biszkopty okrągłe luzem Opakowanie: karton netto 2,50 kg |